Oppleve

Opplevelsesdestinasjonen

Opplev Rjukan

Opplev Rjukan – et sentrum for opplevelser; om du foretrekker de magiske naturopplevelsene, eller nyter den harmoniske roen i sentrum. Kultur, historie, action og natur kommer sammen i Rjukan. 

Action eller ro? Rjukan gir deg begge

Fjellene

På Rjukan får du i både pose og sekk. Byfølelsen får du her – med sildrende bekker og spektakulære fjell som nabo.  

Aktivitetene du elsker, kan du gjøre rett etter jobb. Søker du action eller ro? Rjukan gir deg begge. 

Som innbygger på Rjukan er det umulig å gå lei av opplevelsene naturen har å by på. Sommer som vinter – nye aktiviteter venter rundt neste li eller fjell. Vakre fotturer opplever du året rundt. Vinteren trekker isklatring- og skientusiaster.  

Folk drar til Rjukan for å utforske Norges naturlige skjønnhet. For oss som bor her er Gaustatoppen og Hardangervidda kun et steinkast unna. 

Med lidenskap i ryggmargen

Byen

Opplev Rjukan sin unike atmosfære og sjarm – den er gjennomsyret i hvert bygg, hver butikk og hvert møtested.  

For – møteplassene på Rjukan er mange. Lokalbefolkningen har sort belte i arrangementer. Om du vil, kan du fylle kalenderen hver eneste helg.  

Byen har flere nisje butikker, drevet at lokale folk med lidenskap og eierskap, til stedet, faget og folka. Denne lidenskapen finner du i ryggmargen hos de fleste på Rjukan. Lidenskapen for Rjukan har skapt overskrifter i verdenspressen, med vårt kjente solspeil.  

Spillefilmer og serier har lagt sin elsk på Rjukan, med vårt sjarmerende sentrum og spektakulære natur. Selv om det er like hjemmekoselig på Rjukan som i Skomakergata, er nok de fleste av innspillingene actionfylte historier. 

Rjukan byr på noe for enhver

Aktiviteter året rundt

For de som søker litt ekstra spenning i hverdagen og liker å være i aktivitet, så byr Rjukan på mange aktiviteter for alle aldere. Med sine majestetiske fjell, vakre innsjøer og varierte terreng, er byen et paradis for friluftsentusiaster som liker fotturer, sykling, skiturer og klatring.  

Rjukan er faktisk Nord Europas mest ettertraktede destinasjon for isklatring. Telemark Opplevelser, har bl.a. strikkhopp og isklatring. 

Rjukan har også en rik historie og kulturarv, og tilbyr et utvalg av museer og kulturelle attraksjoner som gjør at besøkende kan fordype seg i byens fascinerende historie og tradisjoner.