Leve

Idrett og fritid

Leve på Rjukan

Arrangementer

Aktiviteter

Leve på Rjukan

Friluftsliv

Kulturtilbud

Utdanning

En trygg og god oppvekst

Oppvekst og utdanning

Å vokse opp, leve og bo på Rjukan er trygt og fint. Alle kjenner alle, og du bruker mye tid ute i den spektakulære naturen.  

Helt fra du går i barnehagen, tilbringer du mye tid ute i frisk luft og spennende natur. Ingen dag er lik – det er alltid noe nytt å oppdage. 

På skolen får du SFO frem til 4 klasse, uteskole og leksefri de første årene.  

Som den eneste offentlige videregående i landet tilbyr Rjukan natur og miljø som en landslinje innen realfag. Her lærer elevene hvordan man skal bevare norsk natur gjennom forskning og utvikling, og dette lærer de i Norges vakreste klasserom – Rjukan.  

Boligområder

Midt i verdensarven

Rjukan

Rjukan er en idyllisk liten by omgitt av flott natur og et bredt utvalg av rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. For de aktive er beliggenheten derfor et flott utgangspunkt for ulike aktiviteter året rundt. En kort kjøretur unna ligger Krossobanen, som bringer deg opp til Gvepseborg og inngangen på Hardangervidda med et mangfold av turmuligheter. Gausta med alle sine fasiliteter er også en liten kjøretur unna (ca. 20-25 min). Gaustaområdet er en av landets mest populære vinterdestinasjoner og har bl.a. skianlegg med et stort utvalg av varierte nedfarter.

Utsikt og vakkert kulturlandskap

Tinn Austbygd

Tinn Austbygd har en idyllisk beliggenhet i den nordøstre enden av Tinnsjøen, omringet av vakre fjellområder og med Gaustatoppen ruvende i vest. Her finner man bl.a. dagligvare, bakeri, bank, bensinstasjon og post i butikk. Det er også kort vei ned til Tinnsjøen og den populære stranden i Sandviken.

Ved enden av Tinnsjøen

Atrå

Er aktivitetstilbudet viktig for deg, er Atrå stedet. På Atrå finner du en stor idrettshall, svømmehall, skiskytter arena og et aktivt motorsportmiljø. Helt ny barne- og ungdomsskole kan vi også skilte med. Handelslaget er en viktig møteplass for unge og gamle i bygda som ligger 2,5 mil øst for Rjukan sentrum.

Et godt og trygt oppvekstmiljø

Miland

Barnefamilier se hit! Miland er et populært sted for småbarnsfamilier, kun 1 mil øst for Rjukan Sentrum. Visste du at vi har en flott 9-hulls golfbane her?

Landlig idyll

Hovin

Finner du roen på landet? Da høres kanskje et småbruk ut som noe for deg. Det finner du på Hovin. Hovin kan friste med deilig badevann og flotte sykkel- og vandreturer. Kamerina Kulturverksted sørger for å formidle musikk, kunst og kulturopplevelser til bygda. Alt dette finner du ca 6 mil fra Rjukan sentrum. 

Fra fritidsbolig til bolig

Bo på hytta

Drømmer du om å kunne bo på hytta? På Gaustablikk, bare 20 min kjøretur fra Rjukan Sentrum, har du muligheten. Hytta må fylle krav til Tek17, les mer om det her.