Jobbe

Jobbe på Rjukan?

Ledige jobber

Alt fra ufaglært – til doktorgrad: På Rjukan finner du din neste mulighet! 

LEDIGE STILLINGER

Hydro

Bransjer

Rjukan er hjemstedet for flere innovative teknologi- og industribedrifter som spiller en viktig rolle i regionens utvikling.

Dyktige håndverkere som spiller en viktig rolle i lokalsamfunnet på Rjukan, bl.a. murere, snekkere, elektrikere, rørleggere og malere.

På Rjukan ligger utvikling i ryggraden. Alt fra teknologi, økonomi, bedriftsutvikling, retail og kortreist mat – og mye mer.

På Rjukan får du skoletilbud fra barneskole til videregående skole. Visste du at videregående her er den eneste i landet som har natur og miljø som landslinje innen realfag?

Et bredt utvalg helsetjenester får du jobbe med på Rjukan. Tannlege, fastlege, fysioterapeut, rehabilitering og mental helse, for å nevne noen.

Med sine magiske naturopplevelser og historiske bakgrunn, er Rjukan er attraktivt reisemål. Kommunen jobber aktivt for å bli et bærekraftig reisemål.

Sentrum har flere matbutikker, nisje butikker og hyggelige kaféer – drevet at lokale folk med lidenskap og eierskap, til stedet, faget og folka.

På Rjukan finner du industri-, lager- eller kontorlokaler til alle behov. Som eiendomsutvikler finner du også flere områder egnet til å bygge et nytt prosjekt.  Verdensarv og natur får du uansett som nabo!

På Rjukan er det en rekke tjenester for transport og logistikk. Blant annet finner du bilverksted, verksted-/vedlikeholdstjenester for tyngre kjøretøy, dekkhotell, m.m.

Hjemmet til prisbelønnet, hjemmeystet ost? Verdens største, landbaserte ørretfarm? Begge finner du på Rjukan blant flere bedrifter i primærnæring.

På Rjukan kan du jobbe med både det tekniske og kreative – kanskje begge deler? Her finner du avis, radio, reklamebyrå og flere.

Lokalbefolkningen har sort belte i arrangementer. Om du vil, kan du fylle kalenderen hver eneste helg. Rjukan har også en rik historie og kulturarv, og tilbyr et utvalg av museer og kulturelle attraksjoner.

Med miljøet og naturen i fokus

Bærekraft

Bærekraft. Du hører om det overalt. På Rjukan var vi bærekraftige – før det i det hele tatt ble et trendord. Hele historien vår er tuftet på fornybar energi og lean-prinsippet. Dette har vi jobbet med i over 100 år. 

Innovative hjerner har alltid vandret på Rjukan. Løsninger for å redusere forurensing og bruke ressursene fra naturen, gjorde at vi kunne drive med tungindustrien på 1900-tallet. Skulle industrien eksistere, måtte miljøet og naturen være en prioritet.  

Bærekraft er fortsatt en viktig verdi i Rjukan. Initiativer har blitt satt i gang for å bevare og beskytte den vakre naturen vår og minske påvirkningen på miljøet. Du har kanskje hørt om Hima, Green Mountain og Aker Horizon? I et sirkulærøkonomisk prosjekt, har bedriftene gått sammen for å utnytte spillvarme. Statkraft jobber med fornybar energi som vannkraft, solkraft og vindkraft.  

Rjukan ønsker å fortsette i den bærekraftige retningen. Vi skal være en modell for bærekraftig utvikling og en inspirasjon for andre som ønsker å gjøre en forskjell.  

Knytt kontakter, bygg nettverk og øk kompetansen

Nettverk og klynger

I Rjukan finner du et variert næringsliv; Innen blant annet reiseliv, entreprenørskap, bærekraft, industri, kontor og handel, og mye mer. Vi har en rik og viktig verdensarvhistorie, men ser alltid fremover.   

Vil du jobbe i et fellesskap og utvikle nettverket ditt? Da anbefaler vi deg å sjekke ut Eyde Skaperverksted! Her får du muligheten til å jobbe i et profesjonelt miljø sammen med andre likesinnede folk. Uavhengig om du har fast kontorplass, gjestekontorplass eller dropper innom – her skaper du synergier med andre! 

Gaustablikk er også en nettverkshub i seg selv – ikke langt unna Rjukan sentrum. Her møter du mange sentrale næringslivsaktører.  

Vil du utvikle bedriften din? Kanskje starte opp noe nytt her? Ta kontakt med Rjukan Næringsutvikling. Rådgivning, finansiering og deres brede nettverk gir deg en boost – om du skal starte opp, flytte bedriften din til Rjukan eller utvikle deg.  

Fremtidsrettede og gode tjenester for regionens innbyggere

Kongsbergregionen

Kongsbergregionen har lange tradisjoner med teknologi. Bedriftene her løser utfordringer andre ikke har gjort før. Jobbmulighetene står i kø; med teknologi- og industribedrifter i verdenstoppen, håndverk, kultur, helse, og mye mer. Når arbeidsdagen er over, venter ro og fred – eller action og kulturliv.